České Budějovice / Díky kurzu mají restauraci plnou hostů

Pan Petr získal po ukončení povinné školní docházky výuční list zedníka, avšak nikdy tuto profesi nevykonával. Již deset let totiž pracuje na plný úvazek jako kuchař v různých typech restaurací. Zapojení do pilotního projektu ověřování profesní kvalifikace mu pomohlo k získání osvědčení o profesní kvalifikaci a možnosti získat výuční list v oboru kuchař bez nutnosti doplnit si institucionální vzdělání.

Hlavní motivací pro něho bylo, aby své nově nabyté dovednosti mohl uplatnit ve svém podnikání, což se mu podařilo. Otevřel si společně se svými dvěma kamarády restauraci s názvem BRIO v Českých Budějovicích, kde mají neustále obsazeno. Dle svých slov návštěvníci restaurace vnímají pozitivní nadšení ze strany personálu pro tuto práci, a proto se také restauraci daří.

Více se dočtete na webu projektu Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací