Tuto webovou stránku, prezentující nástroje, které mají napomoci zaměstnávání lidí znevyhodněných na trhu práce, vytvořil tým Centra pro společenské otázky – SPOT v rámci projektu Dobrá práce v obci: Možnosti pracovní integrace osob ohrožených sociálním vyloučením na úrovni obce. Tento projekt si klade za cíl podporovat a rozvíjet formy zaměstnávání právě těchto obtížně uplatnitelných osob na úrovni obce.

Aby zaměstnání v obci bylo dobrou prací, musí umožnit osobám ohrožených sociálním vyloučením dlouhodobou změnu jejich situace. Jako zásadní se přitom jeví oblast přímé podpory zřizování pracovních míst veřejnou správou a nastavení na ně navazujících sociálních služeb.

CÍLE STRÁNKY ZAMĚSTNÁVÁM

  • Informovat relevantní aktéry o nástrojích nabízených v rámci aktivní politiky zaměstnanosti Úřadu práce ČR a jiných způsobech, jak napomoct místním zaměstnavatelům, sociálním pracovníkům, úřadům a jiným v zaměstnávání lidí se sociálními a jinými handicapy.
  • Poukázat na již existující příklady využití různých nástrojů a jiných přístupů k zaměstnávání, které zlepšily situaci v různých obcích ČR.

AUTORSKÝ TÝM

Daniela Büchlerová
Adam Gajdoš
Lenka Maléřová
Tomáš Hoření Samec
Lucie Trlifajová

GRAFICKÉ A TECHNICKÉ ZPRACOVÁNÍ

Karolína Matušková
Masha Volynsky

 

Projekt je financován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR v rámci Operačního programu Zaměstnanost.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Více informací